KASTAMONU / BOZKURT - Bozkurt Anadolu İmam Hatip Lisesi

05052771939
MERKEZ MAH. SAKARYA CAD. BOZKURT İMAMHATIP OKULU BLOK NO 40 BOZKURT / KASTAMONU
Vizyon
Fiziki alt yapısı, bütün çalışanları,öğrencileri ve diğer paydaşları ile pırıl pırıl,eğitim öğretim kalitesi bakımından ilimizin önde gelen okullarından birisi olabilmek.
Misyon
Ezberci değil, öğrenmeyi öğrenmiş kişiler yetiştirebilmek. Eğitim-öğretimin daha etkin yürütülmesi ve sürekli gelişimi için öğrencilerin bireysel farklılıklarını göz önüne alarak, fırsat eşitliğini sağlamak. Ne istediğini bilen, kendi ayakları üzerinde durabilen özgür bireyleri topluma kazandırabilmek. Çalışanların, çalıştıkları ortamda bir arada bulunmaktan mutlu oldukları bir kurum olabilmek. Daha temiz, daha güzel bir çevreyi meydana getirebilmek için çevreye model olabilmek. Bütün çalışanları, öğrencileri, velileri ve diğer paydaşları ile saygı, sevgi, hoşgörü, karşılıklı anlayış, güven ve dayanışma içinde olabilmek. Gelecekte daha kaliteli bir eğitim öğretim için sağlam bir alt yapı oluşturabilmek. Çevreye model olabilmek. Çevremizin kültür merkezi olabilmek.
Başarılar
Kalorifer (Doğalgaz)
Ulaşım
İlçemizin Kastamonu´ya olan uzaklığı 98 km´dir. Bozkurt- Kastamonu karayolu 1993 yılında asfaltlanmıştır. İlçenin İstanbul´a olan uzaklığı 588 km, Ankara ya olan uzaklığı ise 311 km´dir. Bozkurt şehir merkezinin en uzak iki noktası arasındaki mesafe yürüyerek 20 dakika kadardır. Şehir merkezine her saat başı dolmuş bulunmakla birlikte yaklaşık 90 dakika sürmektedir
Servis Bilgisi
Köylerden 8 taşımalı servisle 29 öğrenci gelmektedir. 11 Ağustos sel felaketi sonrası ilçe merkezi dahil olmak üzere toplam 19 servis ile taşıma yapılmaktadır.
Yerleşim Yeri
Bozkurt,Batı Karadeniz Bölgesinde idari yönden Kastamonu iline bağlı bir ilçe merkezidir.İlçe kıyıdaki Abana ilçesinin 2 km güneyinde, Abana-Kastamonu Karayolu üzerindedir. Ezine Çayının doğu ve batısındaki düzlük ile yamaçlara kurulmuştur.
Okulumuz Bozkurt ilçe merkezindedir.
Lise 34 Ortaokul 60
Sınavsız
Sportif Etkinlikler
Futbol, voleybol, satranç, bocce, okçuluk, bilek güreşi, atletizm branşlarında takımlar çalıştırılmaktadır.
TUBİTAK Bilim fuarı başvuruları yapılmaktadır.
TUBİTAK, ERDEM, e Twinning projeleri hazırlanmaktadır.